Regler och rekommendationer


Regler för bilister i interaktion med cyklister
#1. Cyklister är idioter och är alltid i vägen för bilister
#2. Din uppgift som bilist är att i varje tänkbar interaktion med en cyklist eller grupp av cyklister förmedla din personliga tanke och utifrån den utbilda dem i ditt trafikvett. Du vet bäst och alla skall rätta sig efter ditt omdöme.
#3. När du kör om en cyklist eller grupp av cyklister – kör alltid om så nära du kan. Målet bör vara att kunna få en nylackad framskärm eller åtminstone plocka ut en ny högerbackspegel på försäkringen.
#4. Innan omkörning bör du smyga upp så nära cyklisten du kan, varva motorn, hänga dig på tutan, växla ner och kraftfullt accelerera i omkörningen.
#5. Du bör avsluta alla omkörningar genom att ”ge fingret” i backspegeln för att tala om att du har det bästa omdömet i trafiken.
#6. När du möter en grupp cyklister skall du sträva efter att göra det så nära gruppen som möjligt. Behöver du korsa mittlinjen för att lyckas komma riktigt nära är det helt OK.
#7. Cykelbanan är skapad för att bilister skall ha en plats att stanna på innan utfart på korsande väg. Om den är upphöjd är det för att du skall kunna testa dina stötdämpares kondition.
#8. Ditt omdöme som bilist är alltid bäst.
#9. Cyklar är ett fordon som inte kan ha högre fart än ca 10 km/h så du hinner före i alla situationer. Om du upplever minsta tvekan – Chansa alltid!
#10. Det är alltid värt att chansa på att hinna före en cyklist.
#11. Du vet bäst och är duktig på att utbilda cyklister i trafiken.
#12. Cyklister i trafiken är till för att ta ut ditt maktbehov och din bitterhet på
#13. Om cyklisten har rätt, ger dig fingret eller helt ignorerar dina utbildningsförsök – kör på fanskapet!

Mer generella riktlinjer och rekommendationer i interagerande med cyklister
#14. Varje gång du uppmärksammar en tränande cyklist eller grupp av cyklister på bilväg – gör allt du kan och som står i din makt utöver ovanstående för att påpeka att idioterna minsann skall hålla sig på cykelbanor. Ge dem alltid fingret!
#15. När du nästa gång ser en tränande cyklist eller grupp av cyklister på en cykelbana där du befinner dig promenerandes, med hund i långt koppel, med barnvagn eller barn på barncykel vinglandes över hela cykelbanan så tala om för de dumma jävlarna att de inte är kloka i huvudet, att är på fel ställe och att det minsann finns vägar att cykla på. Ge dem fingret!
#16. Kör gärna upp jämsides med cyklisterna, veva ner rutan och förmedla dina klokskaper i ett försök till dialog. Börja gärna med ” Bara för att ni har sportcyklar….”. Oavsett responsen du får – avsluta med ”…era jävla idioter!” Känn dig nöjd!
#17. Om du får chansen bör du promenera med hund i långt och löst koppel på cykelbanan. Har du ingen hund – låna en!
Det finns alltid nån dum jävla cyklist hunden kan springa ut framför.
#18. Skicka ut dina barn att leka på cykelbanan – gärna med trehjuling eller trampebil. Om du har barn i barnvagn är den ett utmärkt redskap i kampen mot cyklister.

Kommentarer

  1. Torbjörn Gelotte22 juli 2012 kl. 22:08

    Det finns nog fler regler att förhålla sig till.
    Tex att cykelbanor är till för tillfälliga parkeringar och inga jävla cyklister.
    Vid omkörning spruta alltid lite spolarvätska då cyklisten kan vara törstig.

    Annars känns det som relevanta och bra regler att förhålla sig till.

    SvaraRadera
  2. Bravo! Fan va roligt.

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet. Om du kan få ner det till "10 budord för bilister" så skickade det till GP fria ord.

    SvaraRadera
  4. Tack - Det skall jag göra! Hallandsposten publicerade faktiskt del av ovanstående och jag fick till en liten debatt i tidningen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

När är bra gott nog?

Whines2Whales 2018

Jag köpte en lott...